Mobilizing Awareness

Mobilizing Awareness is een therapie dat als doel heeft om bewegingsvrijheid van het lichaam terug te krijgen via bewust bewegen(sensomotorische reëducatie). In 2013 heeft Arianne de gehele opleiding afgerond en is Mobilizing Awareness Practitioner.  

Dit kan bijvoorbeeld door middel van:

  • Daily Catstretch: een dagelijks oefenprogramma.
  • Pandiculeren: samen met de therapeut bewust bewegen(het geleid actief bewegen met lichte weerstand), zorgt voor een goede aanvulling op de actieve oefentherapie.
  • Somatic Condition: bewegingsprogramma gericht op liggen, zitten, staan , lopen.

 

Het is een totaaltherapie, zowel fysiek als mentaal, welke pijnvrij en rustig is.

  Emotion changes motion

Gebeurtenissen hebben invloed op ons bewegingspatroon. Met andere woorden: emotion changes motion. Door de natuurlijke beschermingsreflex van het lichaam spannen onze spieren zich na zo'n (emotioneel) 'trauma' aan. Als we onze spieren vervolgens 'vergeten' weer los te laten, en ze dus aangespannen blijven, vermindert ons gevoel over die spieren. Dan ontstaat een situatie dat we onze spieren niet goed meer kunnen aansturen. Ze gaan pijn doen en onze bewegingsmogelijkheden worden kleiner. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat 5 jaar na een enkelverstuiking het looppatroon nog steeds verstoord is en er inmiddels ook knie-, rug- en nekklachten zijn ontstaan.

Met behandeltechnieken en rustige oefeningen volgens Mobilizing Awareness® schudden we verbindingen tussen hersenen en spieren als het ware weer 'wakker'. Het gaat hierbij om subtiele bewegingen, waardoor het lichaamsgevoel verbetert en we weer leren ontspannen, efficiënt te bewegen en ademen.

  Motion changes emotion

Als we weer meer bewegingsruimte in onze gewrichten ervaren, weer rechter kunnen zitten en staan, weer soepel kunnen lopen, weer vrijer gaan bewegen, zitten we beter 'in ons vel': motion changes emotion. Kortom, door onze fysieke situatie te verbeteren gaan we ons ook emotioneel beter voelen.

Met Mobilizing Awareness® leer je dus opnieuw bewust te worden van de manier waarop je beweegt en wat de effecten zijn van kleine veranderingen in je bewegingspatroon. De verbindingen tussen hersenen en spieren worden opnieuw ‘wakker geschud’, waardoor het lichaamsgevoel verbetert en je leert teruggaan naar ontspannen, efficiënt bewegen en ademen.

Mobilizing Awareness® is ontwikkeld door Servaas Mes en is gebaseerd op het werk van Matthias Alexander, Moshe Feldenkrais en Thomas Hanna. Het is een eenvoudige behandelmethode, die zich kenmerkt door rustige oefeningen. Het accent ligt op het bewust voelen van het lichaam voor, tijdens en na bewegingen gecombineerd met ademhaling.

Je lichaamshouding, bewegingspatronen, ademhaling en emoties veranderen. Dit leidt tot een algehele verbetering van het lichamelijk welzijn. Je kunt het effect van deze verandering tijdens de behandeling merken. Vervolgens leer hoe je dit kunt gebruiken in je dagelijks leven, bijvoorbeeld tijdens zitten, staan en lopen.

  Wat doet Mobilizing Awareness voor jou

  • het geeft je meer plezier in bewegen
  • het laat je meer bewegingsmogelijkheden ervaren
  • het vergroot je lichaamsbewustzijn
  • het verbetert je coördinatie en balans
  • het vergroot je mogelijkheden in ontspannen
  • het laat je in het NU bewegen
  • het leert je makkelijker los laten

Meer informatie? mail naar arianne@buurtfysiobarchem.nl of bel de praktijk.

zie ook: bewustbeterbewegen.nl