gezondheid, warmte en veerkracht in deze bijzondere tijd

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de landelijke GGD. Dit betekent dat BuurtFysioBarchem beperkt geopend is, dit op advies van de GGD, RIVM en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

31-03-2020

De regering heeft nieuwe richtlijnen afgegeven om het verspreiden van het Corona virus te beperken,

voor ons betekent dit dat we veel telefonische afspraken maken om de stand van zaken te bespreken en mensen met thuisoefenprogramma's te helpen of de al gegeven adviezen te wijzigen. Mocht er een dringend verzoek zijn om toch af te spreken dan volgen we het stappenplan van het KNGF. Dit is vastgesteld samen met de Landelijke Huisartsen Vereniging. Onderdeel hiervan is een telefonische triage. Bij het werk in de praktijk en bij behandelingen aan huis dragen wij beschermende maatregelen. Dit zijn een mondkapje en handschoenen.

De praktijk blijft telefonisch en via de mail goed bereikbaar en we doen onze uiterste best om u goed door deze periode heen te helpen. Bel of mail ons bij vragen. Wij wensen u allen in deze bijzondere periode een goede gezondheid, warmte en veerkracht toe.

 

24-03-2020

De praktijkvoering is veranderd. Al onze afspraken zijn afgezegd, verplaatst of zijn belafspraken geworden. Behandelingen in de praktijk gaan alleen door als het acute, medisch noodzakelijke, zorg betreft. Bij huisbezoeken nemen we voorzorgsmaatregelen zoals geadviseerd door RIVM en GGD: we dragen dan handschoenen en mondkapje.

Collegapraktijken sluiten de deuren. Dat doen wij niet. De afgelopen dagen worden wij echter gebeld door mensen uit andere praktijken of ze bij ons voor behandeling mogen komen. Daar gaan we niet op in. We blijven zorgen voor onze eigen patiëntengroep maar willen geen groter risico vormen voor deze groep.

wees alert en neem de adviezen van de overheid serieus. Alleen zo kunnen we door deze crisis heen komen.

 

16-03-2020

Helaas is ook in Barchem en Lochem bij een aantal mensen het Coronavirus vastgesteld. We vragen u dringend om aan te geven of u in contact bent geweest met mensen die ziek zijn. Wij bedoelen dan

(neus)verkoudheid, hoesten, kuchen of niezen, loopneus, keelpijn, verhoging(=tot 38 graden)of koorts, kortademigheid, hoofdpijn, branderige ogen, moeheid, je ziek voelen of diarree.

De praktijkvoering is nog zoals u van ons gewend bent. Komt u naar de praktijk was dan uw handen voordat u de wachtkamer inloopt. In de toiletruimte staat de zeep en zijn papierenhanddoekjes aanwezig.

Dit ter bescherming van onze andere patiënten en van onszelf.

 

01-03-2020

Ook in Nederland krijgen we te maken met het Coronavirus. Helaas is er bij een landgenoot een besmetting vast gesteld. Voor het nemen van maatregelen binnen onze praktijk is het nu nog te vroeg. Echter we zijn alert op verschijnselen als verkoudheid, hoesten en griepverschijnselen. Wij vragen aan u om ons te melden als u één van deze verschijnselen bij uzelf opmerkt.