gezondheid, warmte en veerkracht in deze bijzondere tijd

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de landelijke GGD. Dit betekent dat BuurtFysioBarchem weer geopend is, dit kan volgens het advies van de GGD, RIVM en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

30-04-2020

"Dit kunnen we niet alleen, dit doen we samen"

we hebben toestemming gekregen vanuit de overheid om de fysiotherapeutische zorg weer langzaam op te schalen. Nog steeds is het zo dat we alvorens een afspraak in te plannen eerst in een telefoongesprek vragen stellen over uw gezondheid. Wij zijn verplicht om deze Triage COVID-19 af te nemen.

Komt u vervolgens in de praktijk dan kunt u de informatie lezen die we hebben opgehangen en neergelegd. Wij verzoeken u om deze informatie te lezen en de aanwijzingen op te volgen. Maak gebruik van de desinfecterende vloeistof en kom vlak voor de afspraak naar de praktijk toe. In de inrichting zijn wat zaken veranderd, dat is noodzakelijk. Wij doen onze uiterste best om de hygiëne maatregelen op te volgen en goed op tijd te werken. Als we inschatten dat beschermende maatregelen, zoals een mondkapje, handschoenen of bril te dragen, noodzakelijk zijn dan zullen we dit doen. Gelukkig zijn deze artikelen voldoende op voorraad.

We kijken er naar uit u weer te zien.

 

20-04-2020

we merken dat er meer vragen komen. met name of er alweer afspraken gemaakt kunnen worden.

zoals de richtlijnen nu zijn kan dit alleen voor acute en noodzakelijke zorg. we zullen dit uitvragen door middel van een telefonisch gesprek alvorens een afspraak in de praktijk te kunnen maken. ook voor huisbezoeken gelden deze maatregelen.

 

 

31-03-2020

De regering heeft nieuwe richtlijnen afgegeven om het verspreiden van het Corona virus te beperken,

voor ons betekent dit dat we veel telefonische afspraken maken om de stand van zaken te bespreken en mensen met thuisoefenprogramma's te helpen of de al gegeven adviezen te wijzigen. Mocht er een dringend verzoek zijn om toch af te spreken dan volgen we het stappenplan van het KNGF. Dit is vastgesteld samen met de Landelijke Huisartsen Vereniging. Onderdeel hiervan is een telefonische triage. Bij het werk in de praktijk en bij behandelingen aan huis dragen wij beschermende maatregelen. Dit zijn een mondkapje en handschoenen.

De praktijk blijft telefonisch en via de mail goed bereikbaar en we doen onze uiterste best om u goed door deze periode heen te helpen. Bel of mail ons bij vragen. Wij wensen u allen in deze bijzondere periode een goede gezondheid, warmte en veerkracht toe.

 

24-03-2020

De praktijkvoering is veranderd. Al onze afspraken zijn afgezegd, verplaatst of zijn belafspraken geworden. Behandelingen in de praktijk gaan alleen door als het acute, medisch noodzakelijke, zorg betreft. Bij huisbezoeken nemen we voorzorgsmaatregelen zoals geadviseerd door RIVM en GGD: we dragen dan handschoenen en mondkapje.

Collegapraktijken sluiten de deuren. Dat doen wij niet. De afgelopen dagen worden wij echter gebeld door mensen uit andere praktijken of ze bij ons voor behandeling mogen komen. Daar gaan we niet op in. We blijven zorgen voor onze eigen patiëntengroep maar willen geen groter risico vormen voor deze groep.

wees alert en neem de adviezen van de overheid serieus. Alleen zo kunnen we door deze crisis heen komen.

 

16-03-2020

Helaas is ook in Barchem en Lochem bij een aantal mensen het Coronavirus vastgesteld. We vragen u dringend om aan te geven of u in contact bent geweest met mensen die ziek zijn. Wij bedoelen dan

(neus)verkoudheid, hoesten, kuchen of niezen, loopneus, keelpijn, verhoging(=tot 38 graden)of koorts, kortademigheid, hoofdpijn, branderige ogen, moeheid, je ziek voelen of diarree.

De praktijkvoering is nog zoals u van ons gewend bent. Komt u naar de praktijk was dan uw handen voordat u de wachtkamer inloopt. In de toiletruimte staat de zeep en zijn papierenhanddoekjes aanwezig.

Dit ter bescherming van onze andere patiënten en van onszelf.

 

01-03-2020

Ook in Nederland krijgen we te maken met het Coronavirus. Helaas is er bij een landgenoot een besmetting vast gesteld. Voor het nemen van maatregelen binnen onze praktijk is het nu nog te vroeg. Echter we zijn alert op verschijnselen als verkoudheid, hoesten en griepverschijnselen. Wij vragen aan u om ons te melden als u één van deze verschijnselen bij uzelf opmerkt.