Team

In de praktijk zijn twee fysiotherapeuten werkzaam. Indien er sprake is van afwezigheid in verband met bijscholing, congresbezoek of vakantie dan nemen wij voor elkaar waar.

Arianne Koopmans-Witjes

BIG registratienummer: 79035549004
emailadres: arianne@buurtfysiobarchem.nl   

In 1980 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie in Arnhem. Tijdens mijn studie als stagiëre werkzaam geweest in het Gelre Ziekenhuis, Verpleeghuis en revalidatiecentrum PW Jansen en een particuliere praktijk in Brummen.
Na mijn afstuderen ben ik gaan werken in het verpleeghuis Pronsweide in Winterswijk om na twee jaar de overstap te maken naar de particuliere praktijk in Brummen en Lochem. In 1987 heeft dit een vervolg gekregen door de fysiotherapiepraktijk in Barchem over te nemen en deze met een korte onderbreking tot op heden als praktijkeigenaar voort te zetten.

Mijn werkzaamheden als fysiotherapeut zijn zeer gevarieerd. Naast de algemene fysiotherapie heb ik een specifieke affiniteit met de Psychosomatiek, Haptonomie en Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding, Parkinson, Dystonie, Claudicatio en de Geïntegreerde Wijkzorg. Sinds mijn afstuderen sta ik in het Algemeen kwaliteits register voor de Fysiotherapie (het CKR ) en vanaf 2006 ook in het register Psychosomatisch Fysiotherapeut. Na het volgen van de vereiste scholing ben ik lid van de landelijke netwerken ParkinsonNet , DystonieNet en ClaudicatioNet. Vanwege mijn samenwerking bij Buurtzorg Nederland ben ik als fysiotherapeut verbonden aan de Buurtzorgteams in Lochem en Ruurlo.

Gevolgde en afgeronde opleidingen;

Algemeen fysiotherapeut, Psychosomatisch fysiotherapeut, Haptonoom en Haptonomisch Zwangerschapsbegeleider, Medical Taping, Ademhalings/ontspanningstherapie methode Dixhoorn, ParkinsonNet en ClaudicatioNet scholing, Fysiotherapie in de Geïntegreerde wijkzorg en Mobilizing Awareness Practitionor

Meer informatie te vinden op; 

defysiotherapeut.com
psychosomatischefysiotherapie.nl
parkinsonnet.nl
dystonievereniging.nl
bewustbeterbewegen.nl
allehaptonomen.nl
vhzb.nl
geintegreerdewijkzorg.nl
claudicationet.nl

 

Betty Blaauw-Wouters

BIG registratienummer: 59033139504
emailadres: betty@buurtfysiobarchem.nl

In 1984 ben ik afgestudeerd aan de Twentse Academie voor Fysiotherapie. Ik ben tijdens mijn stage werkzaam geweest in een particuliere praktijk in Tubbergen, een verpleeghuis in Enschede en het revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede. Hierna heb ik een tijd waarnemingen gedaan voor praktijken in Enschede en omgeving. In 1986 ben ik aan het werk gegaan in Duitsland waar ik met een Duitse collega een maatschap ben aangegaan en een bloeiende praktijk heb ontwikkeld. In 2012 ben ik verhuisd van Enschede naar Lochem.

In 2014 ben ik in contact gekomen met collega Arianne in Barchem en dit beviel wederzijds erg goed. Ik werk sindsdien samen met haar in deze praktijk. Het werken in de Duitse praktijk heb ik beëindigd, omdat ik me erg thuis voel in de Nederlandse setting en vooral mijn specialisatie handtherapie graag verder wil ontwikkelen.

Ik ben naast algemeen fysiotherapeut ook handtherapeut (NVHT) en oedeemtherapeut (Vodder) en in de bijbehorende kwaliteitsregisters van het KNGF opgenomen (CKR).

Mijn specialisaties en interesses zijn verder neurofysiologische therapie (Bobath), cranio-faciale therapie (Crafta), manuele therapie (Maitland), bekkenverwringingen (Cross), voetzoolreflextherapie (Marquardt) en medical taping.

www.handtherapie.com
www.lymfoedeem.nl